ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Az Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák Somogyi Eszter EV. (székhely: 7700 Mohács Molnár utca 13., adószám: 60820127-1-22), mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által üzemeltetett webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket. Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.
Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal.
A megrendelés rögzítésével a VEVŐ kijelenti, hogy a megrendelt termék paramétereit elfogadja és igényeinek mindenben eleget tevőnek ismeri el, valamint a weblap használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:
A szerződés legfontosabb pontjai az alábbiak szerint határozhatók meg:
1. Cégadatok és információk
2. Kapcsolattartó és elérhetőségei
3. Tárhelyszolgáltató
4. A megrendelések feldolgozása és teljesítés
5. Fizetési információk 
6. Szállítási információk
7. Személyes átvételi információk
8. Regisztráció vagy regisztráció nélküli vásárlás
9. A fogyasztót megillető elállási jog 
10. Szavatosság és jótállás
11. Távszerződés
12. Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat
13. A felelősség korlátozása
14. Szerzői jog
 

1. Cégadatok és információk:

Cégnév: Somogyi Eszter EV.
Cím: 7700 Mohács Molnár utca 13.
Tel.: +36 70 619 0089
E-mail címe: info@angyalfu.hu
Weboldal címe: www.angyalfu.hu
Adószám: 60820127-1-22
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 
Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: 
Szerződés nyelve: magyar
Bankszámlaszám: 10402410-50526549-49541001 Somogyi Eszter Márta
Szállítási partner: MPL 
Személyes átvételi lehetőség: 7700 Mohács, Szabadság u. 13.
Online vitarendezési platform: http://ec.europa.eu/consumers/odr/
 

2. Kapcsolattartó:

Neve: Somogyi Eszter
Tel.: +36 70 619 0089 (Hétköznap munkaidőben 9.00 – 18.00)
 

3. Tárhelyszolgáltató:

Cégnév: Magyar Hosting Kft.
Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.
Adószám: 23495919-2-41
EU-s közösségi adószám: HU23495919
Cégjegyzékszám: 01-09-968314
Bankszámlaszám: 10701049-49390807-51100005 (CIB Bank Zrt.)
IBAN bankszámlaszám: HU83-1070-1049-4939-0807-5110-0005
SWIFT kód: CIBHHUHB
 

4. A megrendelés határidejére vonatkozó tájékoztatás:

Megrendelések feldolgozása hétfőtől-péntekig 8:00–12:00 óráig történik.
(A szombat, vasárnap vagy ünnepnapon leadott megrendeléseket csak az azt követő munkanap dolgozzuk fel, illetve a 12 óra után leadott rendelések is a következő munkanap kerülnek feldolgozásra.)
A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.
Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mail-ben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 1-3 munkanapon belül. Igyekszünk azonban, hogy ha a rendelése munkanapokon 12:00-ig beérkezik hozzánk, akkor azt a másnapi kiszállítással már át is vehesse!
A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére. Amennyiben a megrendelés elküldését követően nem kap a megadott e-mail címre visszaigazolást, javasoljuk ellenőrizze a SPAM (levélszemét) mappát a levelező rendszerében. Az e-mailek kézbesíthetetlenségének másik oka lehet az e-mail cím hibás megadása. Amennyiben nem kapta meg a visszaigazolást, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk a megadott elérhetőségeken.
 

5. Fizetési információk:

Az angyalfu.hu webshopban az alábbi módon fizethet:
• Előre átutalás,
• Utánvét – átvételkor bankkártyával és készpénzzel is fizethet!
Előre utalás esetén a rendelés leadása után e-mailben küldjük az utaláshoz szükséges adatokat valamint, hogy postaköltséggel együtt mekkora összeget kell átutalni a kiszállítás előtt.
Utánvét esetén az Angyalfu.hu weboldalon leadott rendelésének összegét a csomag átvételekor a futárnak készpénzzel, vagy bankkártyával fizetheti ki. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza, e-számla kiállítása esetén pedig az e-mail fiókjába is elküldjük.
Előre átutalás választásánál a rendszerünk a rendelés véglegesítésekor elküldi e-mailben a díjbekérőt, mely alapján átutalhatja az összeget.
 

6. Szállítási információk:

A szállítást az alábbi cég végzi: MPL – Magyar posta
Szállítási információ: +36 1 2 45 45 45
20 000 Ft feletti vásárlás esetén nem számolunk fel szállítási költséget!
Ha a vásárlás értéke nem haladja meg a 20 000 Ft-ot, akkor a szállítási költségek a következők:
Utánvét esetén: 990 Ft
Előre utalás esetén: 990 Ft
A rendelés leadása után e-mailben küldjük az utaláshoz szükséges adatokat valamint, hogy postaköltséggel együtt mekkora összeget kell átutalni a kiszállítás előtt.
 

7. Személyes átvételi információk:

Ha a webáruházunkban a személyes átvételi lehetőséget választotta, akkor azt az alábbi címen teheti meg:
Angyalfű Gyógynövénypatika
7700 Mohács, Szabadság u. 13.
(Hétköznapokon: 8:00-16:00-ig, valamint Szombaton: 8:00-12:00-ig)
 

8. Regisztráció vagy regisztráció nélküli vásárlás:

Webáruházunkban regisztrációval vagy anélkül is vásárolhat. Azonban érdemes regisztrálni, hiszen így ha már korábban vásárolt, nincs más dolga, mint a BEJELENTKEZÉS menüpontban a regisztrált e-mail címmel bejelentkezni. A regisztrált vásárló az adatait – ha valami változott- a megrendelés véglegesítése előtt még módosíthatja. A rendszerünk a módosított adatokat elmenti, és a következő vásárlásnál vissza is tölti.
FONTOS, hogy Ügyeljen a megadott adatok pontosságára, és a megrendelés elküldése előtt ellenőrizze azokat, hiszen az Ön által megadott adatok alapján tudjuk felvenni a kapcsolatot Önnel, illetve ezek alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék!
Figyelem! A hibásan megadott e-mail cím, vagy az e-mail címedhez tartozó tárhely telítettsége a megrendelésed visszaigazolásának kézbesíthetetlenségét okozhatja!
 

9. A fogyasztót megillető elállási jog:

– az elállási jog indokolás nélkül gyakorolható 
– az elállási határidő a termék átvételekor kezdődik 
– elállásra vonatkozó igényét írásban az info@angyalfu.hu e-mail címen kell bejelentenie 8 munkanapon és/vagy 14 naptári napon belül
– a terméket / termékeket eredeti csomagolásban, sértetlen állapotban, használatmentesen, minden címkével és az eredeti számlával együtt saját költségen kell visszaküldeni az alábbi címre:
Angyalfű Gyógynövénypatika
7700 Mohács, Szabadság u. 13..
– elállás esetén a szolgáltató legkésőbb 30 napon belül fizeti vissza a fogyasztó által kifizetett összeget
– termék csere esetén a fogyasztót terhelik a szállítási költségek
 

10. Szavatosság és jótállás:

A webáruház a szavatossági és jótállási felelősségére a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről foglaltak az irányadóak. Az eladó a megvásárolt termékeket 6 hónapon belül garanciálisan cseréli vagy javítja, 6 hónapon túl gyári hiba esetén a vásárló felelőssége bizonyítani, hogy a termék gyári hibás volt. A nem rendeltetésszerű használatból és sérülésekből eredő meghibásodásra, a természetes kopásra, elhasználódásra, stb. a jótállás nem vonatkozik. A jótállás nem érinti a fogyasztó törvényből fakadó jogait. A hibás terméket csomagolja be, a csomagba tegye bele az eredeti számla másolatát és egy levélben írja meg a hiba kialakulásának okát. Adjon meg egy bankszámlaszámot ahova vissza tudjuk utalni a vételárat amennyiben nem javítható/cserélhető a termék. A csomagot saját költségen kell visszaküldeni az alábbi címre:
Angyalfű Gyógynövénypatika
7700 Mohács, Szabadság u. 13.
 

11. Távszerződés:

A megrendelőlap írásbeli szerződésnek minősül, melyet rendszerünk sorszámmal lát el, és ezt visszakereshetően megőrzünk.
A megrendelőlap elküldésével és annak az angyalfu.hu által történő visszaigazolásával a 17/1999.(II.S.) Korm. rendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre az angyalfu.hu, mint Szállító, valamint a Megrendelő, mint Vevő között az alábbi pontok szerinti feltételekkel:
a Szállító köteles a Vevő által a megrendelőlapon kiválasztott termékeket az azon megjelölt szállítási címre eljuttatni.
Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a Szállító köteles haladéktalanul e-mail vagy telefon útján felvenni a kapcsolatot Vevővel a továbbiak egyeztetése érdekében.
A Vevő köteles az általa feladott megrendelőlapon megjelölt termékeket átvenni a Szállítónak megadott címen.
A Vevő köteles a Szállító által küldött visszaigazoláson feltüntetett vételárat készpénzben a kézbesítő részére kifizetni.
Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.S.) Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak.
 

12. Adatvédelemi és adatkezelési szabályzat:

A személyes adatok nyilvántartásba vétele és kezelése a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcím adatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény alapján történik.
Az adatszolgáltatás önkéntes, nevének és címének felhasználását addig folyamatosnak tekintjük, amíg írásban nem kéri azok törlését.
Tájékoztatjuk, hogy megrendelései alkalmával megadott személyes adatai az angyalfu.hu adatbázisába kerülnek. Adatainak kezeléséhez való írásbeli hozzájárulását megrendelésével megadottnak tekintjük. Ezeket az adatokat kizárólag áruküldő illetve ajánlattevői tevékenységhez használjuk fel. Megadott személyes adatait harmadik fél részére nem adjuk át. Amennyiben a megrendelő a webáruházban vásárolt termékek futárszolgálattal történő kézbesítését választja, úgy hozzájárul ahhoz, hogy a kézbesítés érdekében az ahhoz szükséges adatokat az Üzemeltető a futárszolgálat részére átadja.
A webáruház mindent megtesz az adatok biztonságos őrzése érdekében, de nem vállal felelősséget az adatok megrongálódásáért, megsemmisüléséért vagy illetéktelen kezekbe kerüléséért műszaki hiba, természeti csapás, terror- vagy bűncselekmény esetén.
 

13. A felelősség korlátozása:

A webáruháztól való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak elfogadását.
Az angyalfu.hu webáruház nem felelős a felsoroltak miatt:
bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a webáruház akadálytalan működését és a vásárlást
az interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat meg nem érkezése, véletlenszerű megváltozása
meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon
szoftver nem megfelelő működése
programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményei
a termékinformációk (megnevezés, leírás, ár) hibás, vagy hiányos megjelenítése
Az angyalfu.hu nem felelős semmilyen kárért, ami a webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be. Egyedül a vásárló felelős a webáruházhoz való kapcsolódásáért és az áruházban való vásárlásért. Ismétlődő, vagy súlyos jogsértésért az Üzemeltető jogosult az adott Felhasználót véglegesen kizárni az oldal használatából, regisztrációját törölni.
 

14. Szerzői jog:

Az oldalon található valamennyi tartalom szerzői jogai az angyalfu.hu üzemeltetőjét illetik meg. A szerzői és egyéb jogok megsértése vagy e szerződés megszegése esetén jogi eljárást indít a jogsértővel szemben. A weboldal használatával a Felhasználó elfogadja, hogy az oldal tartalmának másolása jogsértésnek minősül.
Online vitarendezés
Bármilyen probléma esetén hívjon minket, segítünk: +36 70 619 0089
Kötelezettséget vállalunk az alternatív vitarendezési fórum igénybevételére a fogyasztói jogvitáik rendezéséhez. Az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot a linkre kattintva érheti el:
Az online vitarendezési platform használata regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében, majd bejelentkezés után a fogyasztó benyújthatja panaszát a honlapon keresztül, ha nem sikerült közvetlenül rendeznie a jogvitáját a vállalkozással.
A panasz benyújtását követően az online vitarendezési platform azonnal továbbítja azt az ellenérdekű félnek. Ezt követően az érintetteknek meg kell egyezniük egy alternatív vitarendezési fórumról, amely végső soron el fog járni a közöttük fennálló ügyben. Azokról a fórumokról, amelyek eljárhatnak az esetükben, a platform tájékoztatja a feleket. Amint megszületik a megállapodás a vitarendezési fórumról, az online platform oda továbbítja a panaszt.
Ha a feleknek nem sikerül 30 napon belül megegyezniük, vagy ha a platform sem tud a benyújtott adatok alapján olyan alternatív vitarendezési fórumot azonosítani, amelynek hatásköre van eljárni, a panasz további feldolgozására nem kerül sor.
A szerződést a megrendelés elküldésével a vásárló elfogadja.
Az angyalfu.hu biowebáruház az ÁSZF feltételeit, termékeit, azok vételárát és a szállítási határidőket szabadon megváltoztathatja. A változások az ÁSZF-ben megjelenéstől kezdve lépnek életbe. Ezek a módosítások a létrejött vásárlásokat nem érintik.
Mohács, 2019.08.01.
ANGYALFU.HU csapata
Somogyi Eszter Egyéni Vállalkozó 
7700 Mohács, Molnár utca 13.